skjul menu

ansvarlighed

I en flydende overgang fra barn til voksen, lærer vi i en eller anden grad at overtage ansvaret for os selv. Men den proces kan forstyrres, så vi enten tager for lidt eller for meget ansvar, eller begge ting på én gang.

Når man oplever en fastlåsthed, et dilemma, stress, træthed, fysiske smerter etc., kan der være tale om en tilstramning, hvor du ”skubbes” hen mod en større selvstændighed.

At tage ansvar er at træde ud af en position, hvor vi oplever os selv som hjælpeløse og ofre, uden mulighed for at hente hjælp hos os selv. Ansvarlighed er også at tage ansvar for det, der bor i os selv, i stedet for at lægge det over til andre. Ansvarlighed er således at træde ud af en fastlåsthed eller et fængsel, hvor vi er ufrie og har følelser, som vi sidder fast i. Ansvarlighed er at rumme sig selv, eller at lære at gøre det, for derved at kunne rumme andre. Ansvarlighed er en kærlighedshandling – det at kunne give kærligheden et større udtryk.

Har du spørgsmål til denne side eller vil du booke en session i psykoterapi, coaching eller parterapi, er du velkommen til at skrive til mig på katbo@coachcare.dk. Det er også muligt at tilmelde dig gruppeterapi, eller det 1-årige mentorprogram, hvor du har mulighed for at følges med en gruppe.