skjul menu

nærvær

Nærvær søges. Det tror jeg, at mange kan skrive under på. Nærvær er en mangelvare i dag. Men nærvær er nødvendigt for vores trivsel.

Så udebliver nærværet alene, fordi de fleste har travlt? Eller har vi selv en andel i nærværet?

Nærvær er svært, men nødvendigt for vores trivsel. Nærvær er at træde tættere på andre, men også tættere på sig selv. Og derfor kan nærvær være svært, og måske endda være noget, som man undgår.

Der hvor vi er allertættest på hinanden, er vi også mest åbne og sande, og derfor også sårbare, da vi kan stå meget ”nøgne”. Vælger vi at lukke af til sårbarheden, lukker vi af til hjertet, og så kan vi ikke opleve kærlighed i vores hjerte. Så bliver nærheden smertefuld. Paradokset er, at fravælger vi nærvær/nærhed, så mister vi kontakten til os selv og andre på et dybt psykologisk plan – det plan, hvor vi føler os elskede.

Nærvær er at træde tæt på en eller anden betydning,

som dannes i kraft af vores nærvær.

I psykoterapi og coaching kan du træde nærmere den betydning, som du måske savner at mærke. Du er meget velkommen til at skrive til mig på katbo@coachcare.dk.

Jeg kan også anbefale dig at læse om f.eks. smerte og mening. Ved at klikke her, ser du en lang række af psykologiske temaer, som er relateret til det at skabe betydning.