skjul menu

tomhed og forvirring

Tomhed og forvirring handler grundlæggende om tilstande, som er en naturlig del af livet. Vi moderne mennesker er ikke så trænede i at udholde tomhed eller forvirring, og derfor kan det føles som ubehagelige tilstande.

– Tomheden er en del af Jungs individuationscirkel, som du ser herunder.

jungs-cirkel 

Cirklen viser, at vores liv består af tilstande, som ikke varer ved. Alle er de en del af livet. Hænger vi fast i én tilstand, så er der tale om en fastlåsthed. Den kan skyldes, at vi ubevidst  undgår vores egen individuation (jeg er mig og forskellig fra andre).

Både tomhed og konfrontationer kan vække ubehagelige følelser af bl.a. adskillelse. Derfor sker det let for mange, at de hænger fast i idylliseringsfasen, for simpelthen at undgå disse svære følelser. Men da livet ikke altid er idyllisk, så indeholder idyllisering, positiv tænkning etc. en kontrol af sig selv og omgivelserne.

At ”gøre sig” tom eller forvirret (tom=intethed, forvirret=fyldt med for mange alternativer), kan også være et forsvar, hvori man undgår at mærke sig selv.

Mange i krise, kommer med følelser af netop tomhed eller forvirring. Du kan evt. læse lidt mere om emnet krise. Eller måske kigge forbi siden med gruppeterapi, hvor folk kommer med mange forskellige følelser, og hvor nogen også er mere eller mindre i krise.

Send evt. en mail og beskriv din tilstand. Eller book en session med det samme. Du kan maile på katbo@coachcare.dk, eller ringe på 2320 6983 alle ugens dage ml. 8 og 21.