skjul menu

forældrekursus

Jeg bliver ofte kontaktet af forældre, som spørger, om deres barn vil have gavn af at gå i børneterapi, fordi barnet måske døjer med lavt selvværd eller andet. Men.. et barn lærer af sine forældre, og derfor svarer jeg, at det i første omgang er forælderen selv, der kan have fordel af at udvikle noget, som også kommer barnet til gode.

At være forælder handler grundlæggende om at være sig selv – derfor vil denne gruppe være idéel, hvis man ønsker at øge sin evne til voksenskab og myndighed, samt rummelighed, omsorg og empati. Vores børn har brug for, at vi elsker dem, som de er, og det kræver at vi tager alle dele af os selv hjem, så vi bliver rummelige og kan elske egenskaber, som vi engang ikke kunne rumme i os selv – og i vores børn.

I en forældregruppe, kan I støtte hinanden, debattere, filosofere, træne, og få støtte af en professionel psykoterapeut. Her er der ikke nogen pædagoger, lærere, skolepsykologer eller andre forældre, der blander sig, eller som muligvis ikke forstår jer, eller som måske taler et helt andet sprog.

I gruppen trænes der forståelse, ligeværd, respekt og deling af historier og evt. kriser eller berørthed over emner i forbindelse med ens børn/børn tæt på en. Det kan være mobning, lavt selvværd, indlæringsproblemer, angst, fedme/bulimi, indadvendthed, hyperaktivitet, manglende søvn, tristhed, sociale problemer, sygdom, skilsmisse, grænser, respekt og anerkendende tilgange etc. Klart vi kommer forbi Jesper Juul og hans teorier, men der er også mange andre spændende indgange til det at opdrage børn troværdigt og opbyggende, uden at følge en slavisk plan for børneopdragelse.

Vi mødes i København hver 4. uge i 3 timer, enten i weekenden eller en aften. Gruppen mødes 3 gange, og koster 450 kr. per gang. Der er rabat for forældrepar. Gruppen har plads til ca. 8 personer.

Ring 23206983/mail på katbo@coachcare.dk, og hør hvornår den næste gruppe er.