skjul menu

mistrivsel og ulykkelighed

Mistrivsel er kendetegnet ved en længerevarende tilstand, hvor man føler at man ikke trives og fungerer. Det er ofte svært at sætte en finger på, hvad der præcist er galt. Da det murrer nedenunder hverdagens gøren, oplever nogle frustration over, at det ikke lige går væk, hvilket som regel mærkes af omgivelserne i form af brok, dårligt humør, eventuelle følelsesudbrud, eller at man bliver meget tavs.

Men det er ikke altid, at man mærker mistrivsel. For nogle er det blevet hverdag, eller man har måske lært at nøjes med at køre på ”lavt blus”, ikke at ønske sig noget, at fortrænge sine længsler.

Årsagerne til mistrivsel kan bl.a. være mangel på anerkendelse, lavt selvværd, konflikter privat eller på arbejde, mobning, for mange hængepartier, hvor man ikke har fået afsluttet situationer – f.eks. fået sagt fra/til, eller ytret sine behov og mening. Derudover kan der være tale om stress, sygdom, ubalancer eller temaer i ens personlighed, som presser sig på. Det kan også være ting man oplever i sin omgangskreds, der måske påvirker en som pårørende.

Der handles ikke ofte nok på mistrivsel – hverken mht. den, der oplever det, eller mht. dem der er berørt af det. Medmindre det bliver meget forstyrrende for en selv eller omgivelserne.

Mistrivsel er et konstruktivt vink om at finde ens autentiske og sande behov.

Oplever du mistrivsel hos dig selv eller andre på arbejdet, så spørg din virksomhed om mulighederne for at benytte en coach/psykoterapeut til at indkredse, hvad det handler om for dig/personen. Det kan nogen gange også være en idé at inddrage de personer, der oplever den ændrede adfærd, og høre deres oplevelse også. Det kan give personen rigtig meget at få denne kontakt, og det kan give et ekstra besyv med omkring forståelsen af, hvad der kan være den egentlige årsag til mistrivslen, og hvad personen selv – og de andre – kan tage ansvar for.

Oplever du mistrivsel hos dig selv eller andre i privatlivet, så kan du igen spørge din virksomhed om mulighederne. Du kan ikke få tilskud til psykoterapi via en sundhedsforsikring, men nogle virksomheder støtter gerne et coachingforløb, hvilket du kan få hos mig.

Du er meget velkommen til at kontakte mig på katbo@coachcare.dk med spørgsmål, eller hvis du ønsker at booke en tidtil psykoterapi eller coaching / mentoring. Det er også muligt at tilmelde dig gruppeterapi, eller det 1-årige mentorprogram, hvor du har mulighed for at følges med en gruppe.