skjul menu

Psykoterapeut i København – Østerbro, Nordsjælland – Lyngby og Gilleleje

HVAD ER EN GOD TERAPEUT?

Søger du en terapeut, eller søger du egenterapi i forbindelse med din uddannelse til terapeut, så er her lidt om, hvad man kan forvente sig af en terapeut.

Det kræver, at man kan identificere, hvad der er en god terapeut. For dig! Mærk, om du bliver forstået og hørt optimalt. Prøv eventuelt flere terapeuter, så du ved, hvor optimal terapi kan blive. Hvor fin forbindelsen mellem dig og din terapeut kan blive .. Jeg vil gerne anerkende, at der er mange veje til Rom, og folk tager ikke nødvendigvis de samme veje.

Og alligevel er der nogle grundlæggende ting, som du kan være opmærksom på, INDEN du kontakter en terapeut og sætter dig i stolen.

Jeg tror jeg bedst kan fortælle dig om det ved at fortælle, hvilke kriterier jeg selv arbejder ud fra. Derfor får du ingen checkliste med punkter, fordi det ville være en for firkantet metode at finde en terapeut ud fra. Jeg vil hellere give dig ord, hvor du kan fornemme, hvornår noget føles godt. Det er den fornemmelse du skal bruge, når du kigger dig omkring. Jeg har selv fundet nogle af de bedste terapeuter og uddannelsessteder gennem en fornemmelse for en kvalitet og struktur, der skulle bringe mig videre. Alle kan bruge fine ord, men det er fornemmelsen af det skrevne, alt det der står mellem linjerne, der kan fortælle dig, om en terapeut er optimal for dig.

 

MIG SOM TERAPEUT

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF, som betyder at jeg arbejder ud fra anerkendte metoder, der bruges af både psykologer og psykoterapeuter, der er optaget i Psykoterapeutforeningen. At være MPF (optaget i Psykoterapeutforeningen) stiller særlige krav til etik, efteruddannelse og supervision.

Men hvad vil det sige at være en psykoterapeut, der er uddannet til at være det? Ja psykoterapi er jo et håndværk, som psykologer kan efteruddanne sig i, da de ikke lærer det på deres uddannelse. Psykoterapi er evnen til at opstille et terapeutisk rum, hvor man kan spejle og møde sin klient, og vise al den anerkendelse og respekt, som der er brug for, hvis man skal kunne udvikle sig.

En god terapeut, efter min optik, arbejder for mere tryghed, så der bliver plads til mere mod også. En coach ville måske blot gå i gang med at udfordre komfortzonen, uden at sikre sig tilstrækkelig beskyttelse og ballast nedenunder. Og enten rykker man sig ikke, eller også sætter man gang i nogle dybe ting, som der kræver en dygtig terapeut.

En terapeut skal således afrunde og skabe struktur for svære emner, så de ikke hænger flagrende. En god terapeut er mester i at stå som menneske, og at kunne tåle og rumme mange følelser og situationer. En god terapeut leder jer gennem forvirring, smerte, tvivl, uklarheder, meningsløshed etc. Ikke med svarene herpå, men som en stærk leder gennem en for hende/ham velkendt erfaret proces, hvor du hjælpes til at finde dine egne sandheder og valg.

At lede og tage vare på det terapeutiske rum kræver træning igen og igen, under supervision. Når man tager en 4-årig uddannelse til psykoterapeut, bliver der over flere år trænet i at udføre terapi i praksis under supervision, hvor man observeres og vejledes til måder at forbedre udbyttet for klienten. Det kræver ikke bare teori, men mange gåede skridt, hvor teorierne erfares i deres virkning og timing. Men en 4-årig uddannelse er jeg meget erfaren i at være tilstede, uanset hvad der opstår. Det er ikke bare en tryghed for mig selv. Den kan også føles hos klienten, som derved kan slappe af og trygt vide, at der er rummelighed, autenticitet og sikkerhed nok. For det kan man aldrig for nok af, hvis man gerne vil have en effektiv terapi.

Psykoterapi er terapi for psyken, hvor coaching er lidt mere hovedorienteret. Den form for psykoterapi som en uddannet psykoterapeut udfører er med både følelser, krop og hoved - evt. kombineret med spiritualitet, hvis du finder det er en ressource for dig. Jeg bruger endvidere kunstterapi som invitation til at tegne følelsesmæssige tilstande og dilemmaer, hvor der ikke er ord og bevidsthed. Derfor har jeg en blok og farver i min praksis, som vi kan trække på, hvis du synes du har lyst.

Her kan du læse lidt mere i dybden om mine terapi metoder

Du kan også læse mere om psykoterapi her

 

ADRESSER I KBH - ØSTERBRO, SAMT NORDSJÆLLAND

Jeg har praksis i København - Østerbro, samt Nordsjælland - Lyngby og Gilleleje. Se adresser på forsiden.

 

ER DU UNDER UDDANNELSE TIL PSYKOTERAPEUT ELLER EN ANDEN TYPE TERAPEUT?

Måske du skal eller allerede er i gang med en uddannelse til psykoterapeut eller en anden slags terapeut, og har brug for at finde en terapeut, hvor du kan modtage egenterapi. Studerende får 15 % på normalprisen. Ved nedsat pris foregår terapien i Gilleleje.