skjul menu

psykoterapi og autenticitet

Tabuer og tilbageholdelse af bestemte dele i os, er en censur som alle stifter bekendtskab med i psykoterapi. Ærlighed er en udviklingsvej i sig selv, da den har at gøre med vores grænser, behov og værdier, og vores evne til at være ægte. Men vi skal lære ærlighedens vanskeligheder at kende, så vi kan navigere og altid finde ind til den, så vi på sigt kan blive mere ægte hele vejen igennem. Læs evt. mere om det autentiske menneske.

Rigtig mange gange starter psykoterapi præcis der, hvor man har forvildet sig væk fra et ægte sted.

Uanset, hvad du har brug for støtte til, eller hvad du oplever som svært og problematisk, så kan ganske få samtaler bryde sværhedsgraden, og vise nye veje…

Måske gentager du nogle mønstre, som skaber problemer for dig, og som måske ikke er med til at opfylde dine dybeste behov her i livet. Måske dine livsvilkår og bestemte situationer er blevet for fastlåste. Eller måske dine oplevelser, dine følelser eller din krop skaber turbulens. Det kan også være, at balancen i dine relationer føles forkert. Eller du selv føler dig forkert. Måske du har et lavt selvværd.

Du behøver ikke forberede dig, og skal ikke præstere noget. Vi kan snakke, tegne, være sammen og i det hele taget være kreative inden for den ramme som psykoterapi sætter. Tid er en vigtig faktor i at arbejde sig ind i sit rum, og jeg anbefaler derfor (så vidt muligt) sessioner af 1,5 t.

ALT er velkomment i psykoterapi, bare det er vigtigt for dig. Uanset hvilke valg du har truffet eller træffer nu, så er intet forkert, men en del af din læring og dit levede liv. Det, som står i forgrunden for dig lige nu, er det som psykoterapien tager udgangspunkt i.