skjul menu

Gestaltterapeut

En gestaltterapeut undersøger nuet, fordi det er repræsentant for alt det, der sker ude i livet i nogle andre situationer. Det er her begrebet “oplevelsesorienteret” kommer ind, da det hele baserer sig på oplevelser. Og du vil lære, hvordan du kan begå dig i verden og tage hensyn til dig og andre med et “jeg oplever”, når du vil udtrykke din behov, følelser eller andet, som kan være svært at tage op i kontakt.

Det jeg synes er så fantastisk ved gestaltterapien er, at den arbejder i det relationelle felt, inden for begreber, som du sikkert kender: anerkendende dialog, og kontakt fra et jeg til et du. Mange psykoterapeuter anvender i dag disse grundlæggende begreber og teknikker i terapirummet.

Gestaltterapien kaster lys på de dele, som en gang var uelskede, men som har brug for at blive set, anerkendt og anvendt som det potentiale, der er glemt. Så også her har vi skyggearbejdet.

En gestaltterapeut tager udgangspunkt i, at vi alle har fravalgt sider af os selv. En nyopdagelse og integrering vil få os til at føle os i balance, hele og give et nyt spektrum af valgmuligheder i situationer, hvor vi ellers sad fast. En opblødning medfører at kunne se nuanceret, klart, ansvarsfuldt og knap så følelsesladet på begivenhederne i vores liv.

Følelserne vil altid være der. Men når vi opdager de følelser vi ikke har turdet mærke, så kan vi tage ansvar for og vare på os selv, lige som at vi kan lade andre tage ansvar for og vare på dem.

Det frisætter dig, og det frisætter andre, og gør kontakt og kommunikation mere respekterende for de grænser, mennesker har (inkl. dine egne).

Se mere om de ydelser jeg har som psykoterapeut

tilbage