skjul menu

samarbejde og konflikter

Mange konflikter kollegaer imellem handler om, at vi ikke har kontakt med alle sider af os selv. Hvordan det ? Jo som børn spejles vi, bekræftes og elskes på visse dele af os. Men vi er meget mere, og det går hele voksenlivet ud på at opdage. Altså at vi er HELE mennesker.

Og lige præcis konflikter og alle de der småirritationer, som udfolder sig på en arbejdsplads, er en af de bedste chancer for at kigge på det hele menneske, på rummelighed i en selv og hos andre.

Konflikt- og samarbejds projekter/håndtering kan være hårdt til tider, fordi der kan være tale om megen aggression over for personlighedstræk, som man ikke kan lide.

Men én ting er sikkert – det løser op for stemningen, og giver energi og glæde, hvor der før var tale om en energislugende og ukærlig stemning, og evt. magtkampe og mobning.

I alle slags relationer er der fare for, at der opstår projektioner, hvor man udøver aggression over for personlighedstræk, som man ikke kan lide (men som man selv har).

Det kan være noget af en eye opener at opdage, at man har kærlighed for andre mennesker, som man på et tidspunkt hadede som pesten og konfliktede med.

Det er rigtig vigtigt, at I som kollegaer når ind til essensen af jeres konflikter og samarbejder, både hadet og kærligheden, og til de dele, som bliver lagt over på alle andre, og som man bruger energi på at fornægte. Gode forhold på arbejdet, der tilfører energi og produktivitet, handler om jeres evne til at være sande/autentiske, og evnen til at anerkende/godkende andres autenticitet.

Arbejdspladser kan tage ansvar ved at arbejde systematisk med anerkendende kultur og konflikthåndtering.

Medarbejdere kan lære at tage sig selv alvorligt, kommunikere og sige fra, så tingene ikke vokser sig uoverskuelige med sygefravær etc. til følge.

At have konflikter sluger meget energi, og kan give kronisk træthed, stress, fysiske smerter og mere diffuse sygdomstilstande. At være på en abejdsplads handler i høj grad om anerkendelse, men også hvad man har med i bagagen. F.eks. kan man have lavt selvværd eller være særligt sensitiv.

Du er meget velkommen til at kontakte mig på katbo@coachcare.dk med spørgsmål, eller hvis du ønsker at booke en tid til psykoterapi eller coaching / mentoring.

Det er også muligt at tilmelde dig gruppeterapi, eller det 1-årige mentorprogram, hvor du har mulighed for at følges med en gruppe.