skjul menu

grænser

Vi søger alle at blive en del af samfundet – at få anerkendelse og bekræftelse af den person, vi er. Derfor udvikler vi en orientering mod de ydre omgivelser. Og det kan være en meget svær balance at orientere sig i andres og egne grænser.

Grænser er at varetage dine grundlæggende behov. Derfor er folks grænser også på meget forskellige steder.

At vi overhovedet taler så meget om grænser skyldes, at rigtig mange har små eller større grænseforstyrrelser. Vi kan udsættes for grænseforstyrrelser – og vi kan selv udøve dem. Under alle omstændigheder bliver vi en del af dem.

Forstyrrelserne ved grænserne, skyldes egentlig forstyrrelser i vores evne til kontakt. Kontaktforstyrrelser, som Frederick S. Perls i sin tid definerede, foregår i grænselandet mellem os og andre. På grænsen kan muligheden for sund kontakt opstå, da vi som forskellige individer mødes her. Eller også gemmer vi os, invaderer, blander os sammen, optager for meget fra andre, hvilket giver en forstyrrelse i kontakten, hvormed der så ikke opstår kontakt i en nærende form. Læs mere her

– Man kan lære at mærke sine grænser, og italesætte dem, samt at blive lydhør over for andres grænser!

Vil du lære at sætte såvel som høre andres grænser indeholder individuel psykoterapi eller coaching effektfuld metoder til at nå bag om dine grunde til at udøve dine grænser, som du gør i dag. Man kan ikke bare pille ved sine grænser, da de fungerer som beskyttelse. Men man kan lære at beskytte sig anderledes.

Du kan evt. læse mere om de komplementære emner anerkendelse, pleaser, lavt selvværd, skam, svigt, eller kontakte mig på katbo@coachcare.dk med spørgsmål, eller hvis du ønsker at booke en tid.

Det er også muligt at tilmelde dig gruppeterapi, eller det 1-årige mentorprogram, hvor du har mulighed for at følges med en gruppe.