skjul menu

Skyggen og blindspots

Begrebet skyggen er nok mest kendt i forbindelse med Jungs beskrivelser om skyggen, samt Debbie Ford, der har skrevet bestselleren Kast lys over skyggen.

Skyggerne er de uelskede dele, som eksisterer i vores personlighed, men som vi har udstødt og ubevidst lagt over i andre mennesker i stedet. Når de således optræder ovre i andre mennesker,  forstyrrer de selvfølgelig vores relationer, og fylder dem med konflikter og ulige roller. Men også forholdet til os selv bliver forstyrret. Og det endda på et ret massivt, og dermed også mærkbart niveau. For med skyggerne har vi kappet til halvdelen af det liv og ressourcer, som vi allerede indeholder og ”ejer”. I terapi dukker skyggesiderne gudskelov frem fra gemmerne. Og det giver os mulighed for at arbejde med dem.

Som skyggeterapeut arbejder jeg med dem, når de viser sig. Som integrativ psykoterapeut og coach, bruger jeg de metoder, der passer ind i din rytme, omkring det der fylder for dig. De mere ”snævre” skyggecoaches, arbejder på ét metodisk mål. Og der opdager man ikke de samme ting, som hvis man arbejder integrativt på flere strenge med udgangspunkt i, hvad der opstår naturligt. Du, og ikke metoden, er omdrejningspunktet i integrativ psykoterapi.

Sammen undersøger vi de ting, der opstår i mødet mellem os. Bag ved dine mål og ønsker, arbejder terapi overordnet for mere klarhed m.h.t., hvor du er fastlåst og ikke fungerer godt, så vi kan begynde at bringe bevægelse, omsorg og vitalitet ind i de forsømte områder af dig selv og dit liv. Vi har alle nogle karmamæssige/dybereliggende tilskyndelser til den “oprydning” vi ønsker og rent faktisk gør i livet. Du skal være velkommen til at trække på min viden om de dybereliggende ressourcer i forhold til at bryde gamle mønstre og arv fra denne eller tidligere generationer.

Så det er altså med en lang række af varierede tilgange, at jeg kan hjælpe dig til at finde dine egne ressourcer (hjemhentede skygger) i situationer, hvor du har brug for nye veje, nye måder at være i verden på, eller nye måder at stresse af, arbejde, socialisere, elske og samarbejde på.

Du kan evt. læse mere om de komplementære emner skam og skyld, angst, depressiv, stress, særligt sensitiv, lavt selvværd og svigt, eller kontakte mig på katbo@coachcare.dk med spørgsmål, eller hvis du ønsker at booke en tid. Det er også muligt at tilmelde dig gruppeterapi, eller det 1-årige mentorprogram, hvor du har mulighed for at følges med en gruppe.