skjul menu

hengivelse

Hengivelse er den strømmende dybe kærlighed, der kan forekomme i forholdet til en selv og i parforholdet, hvis man er parat til at mærke. Den parathed kan sættes i udvikling, så det bliver muligt at smelte og slippe kontrol ved at være i det, det er. Når følelser udtrykkes ved at være med dem, vil blokeringer og dermed DÅRLIG kontrol udgå frem for åbenhed og hengivelse – uden at miste kontrol og beskyttelse.

Derfor handler hengivelse om at slippe en gammel form for kontrol og beskyttelse i form af forsvar og spil, for at lære en ny sund udgave af kontrol, der understøtter dig på måder, hvori du kan holde dig åben for livet, dig selv, andre og kærligheden. Når vi kan være med vores sårbarhed og kerne uden at gå i stykker eller i forsvar, bliver det også muligt at dele og tale fra vores inderste autenticitet.

I kontakten til vores kerne, sker der en positiv smeltning i kroppen og psykologisk set, hvori kærligheden kan mærkes i sin dybde, og deles med en partner. Dermed er det muligt at opleve en dyb kærlighed, hvori vi kan føle os elskede og værdsat.

Manglen på hengivelse er derfor nært beslægtet med lavt selvværd, hvori man ikke kan mærke sin værdi samt kærlighed til sig selv og andre. Også stress, overanstrengelse, udbrændthed og pleasen er vigtige temaer i forhold til hengivelse, da gøren for at få andres kærlighed og sin egen, står i vejen for væren og mærken indadtil, hvori vi så tydeligt mærker og får defineret vores værd og personlighed.

RETTEN til at definere sig selv er en tilstand, der må erobres, hvor man lærer at kontakte og tro på den ret. At tro på rettigheden til sig, og vinde den tilbage i eget hus, fører inderlighed, nærvær og afslapning med sig. I kombination med troen på livet, vil tilliden til både det ydre og det indres fuldkommenhed, give det nødvendige slip. OG det er præcis, hvad hengivelse er. At falde ind/hen til den fuldkomne person, som du er for dig selv og andre. En hengivelse til det ubeskrevne blad, som trods alt har en historie, som kun du kan definere og eje retten til.

 

Bag om temaet hengivelse

Her linkes til de sider, hvor de fysiske og psykiske begreber, der kan ligge bag temaet særligt sensitiv, eller opstå på baggrund af temaet, beskrives:

ansvar; angst, kraft; stress, lavt selvværd, pleaser

Skriv til katbo@coachcare.dk med spørgsmål eller hvis du ønsker at booke en samtale.

Du kan også tilmelde dig gruppeterapi, eller det 1-årige mentorprogram, hvor du har mulighed for at følges med en gruppe.